POLIFOSKA

Polityka prywatności serwisu POLIFOSKA®

Serwis POLIFOSKA® w celu realizacji usług i w celach poprawy jakości ich świadczenia zbiera różne informacje o użytkownikach. W trosce o poszanowanie twoich praw oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych chcemy, aby użytkownicy korzystający z naszych usług dokładnie wiedzieli, jak wykorzystujemy zbierane przez nas informacje oraz jak mogą chronić swoją prywatność.


W Polityce prywatności serwisu POLIFOSKA® opisano:

  • rodzaje gromadzonych informacji i ich przeznaczenie;
  • sposoby wykorzystania tych informacji;
  • sposób uzyskiwania dostępu do swoich danych i ich aktualizowania.

Prywatność użytkowników jest dla nas ważna, dlatego zachęcamy zarówno nowych, jak i doświadczonych użytkowników do zapoznania się z naszą praktyką w zakresie prywatności. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod adresem .

 

Kluczowe terminy

  • Pamięć podręczna przeglądarki - Pamięć podręczna przeglądarki umożliwia witrynom przechowywanie danych w przeglądarce zainstalowanej w urządzeniu. W trybie „pamięci lokalnej" umożliwia ona przechowywanie danych pomiędzy sesjami (na przykład na potrzeby odzyskiwania danych, nawet po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu wyszukiwarki). Jedną z technologii obsługujących pamięć podręczną przeglądarki jest język HTML 5.
  • Plik cookie - Plik cookie jest niewielkim plikiem zawierającym ciąg znaków, który jest wysyłany do komputera użytkownika podczas odwiedzania przez niego witryny internetowej. Gdy użytkownik odwiedza tę samą witrynę ponownie, dzięki plikowi cookie przeglądarka użytkownika może zostać rozpoznana przez witrynę. W plikach cookie mogą być przechowywane preferencje użytkownika i inne informacje. W ustawieniach przeglądarki można wybrać opcję odrzucania plików cookie lub sygnalizowania, że plik cookie został przesłany. Niektóre funkcje lub usługi witryny mogą jednak nie działać poprawnie bez plików cookie.
  • Urządzenie - Urządzenie to komputer używany do uzyskiwania dostępu do usług serwisu POLIFOSKA®. Może to być na przykład komputer stacjonarny, tablet lub smartfon.
  • Adres IP - Każdy komputer podłączony do internetu ma przypisany niepowtarzalny numer, tak zwany adres IP. Numery te są z reguły przypisywane w blokach dla danego kraju, dlatego na podstawie adresu IP często można zidentyfikować kraj, z którego dany komputer łączy się z internetem.
  • Dane osobowe - Są to informacje, które użytkownik udostępnia firmie Grupa Azoty Zakłady Chemiczne „Police" S.A. Identyfikują one osobę użytkownika. Do informacji tych należą np. imię i nazwisko, adres e-mail, informacje rozliczeniowe lub inne dane, które firma Grupa Azoty Zakłady Chemiczne „Police" S.A. może w uzasadniony sposób powiązać z takimi informacjami.
  • Tag pikselowy - Tag pikselowy to element umieszczany w witrynie lub wiadomości e-mail, który umożliwia monitorowanie aktywności w witrynie lub zarejestrowanie informacji o otwarciu lub zamknięciu wiadomości e-mail. Ta technologia jest często stosowana w połączeniu z plikami cookie.
  • Dzienniki serwerów - Podobnie jak większość witryn internetowych, nasze serwery mogą automatycznie zapisywać żądania stron wysyłane, gdy użytkownicy odwiedzają nasze witryny. Te „dzienniki serwerów" zazwyczaj zawierają żądanie strony wysłane przez użytkownika, adres IP, typ przeglądarki, język przeglądarki, datę i godzinę żądania oraz co najmniej jeden plik cookie, który może jednoznacznie identyfikować przeglądarkę użytkownika.

 

Gromadzone informacje

Aby zapewnić rozwój naszych usługi, zbieramy różnorodne informacje o użytkownikach – od informacji podstawowych, takich jak określenie położenia użytkownika oraz jego aktywność w serwisie, aż po te bardziej złożone, jak np. imię i nazwisko, oraz adres e-mail.

Wszelkie dane gromadzimy na dwa sposoby:

  • Informacje podawane przez użytkownika
    Część naszych usług wymaga podania danych osobowych, takich jak imię i nazwisko, adres e-mail i numer telefonu. Serwis POLIFOSKA® może także poprosić o zgodę na udostępnienie Twojej lokalizacji. Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji usługi danych lub nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować zamówionej przez Ciebie usługi lub wyświetlić części serwisu.
    W każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie albo korzystając z naszej pomocy pod adresem .
  • Informacje uzyskiwane podczas korzystania z usług serwisu POLIFOSKA®
    Podczas korzystania z serwisu POLIFOSKA® mogą być zbierane dane o usługach, z których korzysta użytkownik, oraz sposobie, w jaki to robi. W tym celu korzystamy z narzędzi zewnętrznych partnerów. Do analizy zachowań wykorzystano narzędzia firmy Google, szczegóły dotyczące zbieranych danych i celu ich wykorzystania można znaleźć w Polityce Prywatności Google. Serwis POLIFOSKA® umożliwia także dzielenie się przeglądaną treścią z użytkownikami sieci społecznościowych, informacje dotyczące zbieranych przez nie informacji znajdziesz w Polityce Prywatności Partnerów GooglePolityce Prywatności Facebook. Zbierane dane mogą obejmować także:

    • Informacje o urządzeniu - Możemy gromadzić dane dotyczące urządzenia (takie jak model sprzętu, wersja systemu operacyjnego i unikalny identyfikator urządzenia, a także informacje o sieci komórkowej, w tym numer telefonu).
    • Informacje w dziennikach – zapisywane w dziennikach serwerów (np. szczegóły dotyczące sposobu korzystania z usługi, np. wyszukiwane hasła, adres IP, dane o działaniu urządzenia, m.in. o typie i języku przeglądarki, datach i godzinach przesyłanych żądań oraz odsyłających adresach URL oraz pliki cookie, które mogą jednoznacznie identyfikować Twoją przeglądarkę).
    • Informacje o lokalizacji - Jeśli użytkownik korzysta z usługi serwisu POLIFOSKA®, która uwzględnia jego lokalizację, możemy gromadzić i przetwarzać informacje na temat rzeczywistego miejsca pobytu użytkownika, takie jak sygnały GPS wysyłane przez jego urządzenie. Możemy również stosować różne technologie, aby określić tę lokalizację, w tym dane z czujników urządzenia, np. dotyczące pobliskich punktów dostępu do sieci Wi-Fi czy stacji bazowych sieci komórkowej.
    • Pamięć lokalna – Zbierane przez nas informacje mogą być przechowywane lokalnie na urządzeniu użytkownika, korzystając z takich mechanizmów jak pamięć przeglądarki (w tym protokół HTML 5) oraz pamięci podręczne aplikacji.
    • Pliki cookie i anonimowe identyfikatory - Gdy użytkownik korzysta z usług serwisu POLIFOSKA®, stosujemy, podobnie jak nasi partnerzy, różne technologie do gromadzenia i zapisywania informacji – może to obejmować np. przesłanie co najmniej jednego pliku cookie lub anonimowego identyfikatora do jego urządzenia. Pliki cookie i anonimowe identyfikatory mogą być przesyłane także wówczas, gdy użytkownik wchodzi w interakcję z usługami naszych partnerów działającymi w naszej witrynie, takimi jak usługi reklamowe i informacje z zewnętrznych serwisów.

       

Sposoby wykorzystania zgromadzonych informacji

Dane zbierane za pośrednictwem wszystkich naszych usług służą do udostępniania, utrzymywania, ochrony i udoskonalania tych usług oraz tworzenia nowych, a także do ochrony firmy Grupa Azoty Zakłady Chemiczne „Police" S.A. i użytkowników jej produktów. Wykorzystujemy je również, aby zaoferować dostosowane treści – np. w postaci trafniejszych wyników wyszukiwania oraz informacji odpowiednich dla miejsca Twojego pobytu w trakcie korzystania z serwisu.

Jeśli użytkownik kontaktuje się z Administratorem Serwisu możemy przechowywać związaną z tym korespondencję, aby ułatwić rozwiązywanie wszelkich problemów. Adres e-mail użytkownika możemy wykorzystywać do informowania go o naszych usługach, w tym o nadchodzących zmianach lub udoskonaleniach.

Informacje zgromadzone za pomocą plików cookie i innych technologii (takich jak tagi pikselowe) służą do zwiększania wygody użytkowników oraz poprawy ogólnej jakości oferowanych przez nas usług. Na przykład dzięki zapisywaniu ustawień językowych usługi mogą być wyświetlane w języku preferowanym przez użytkownika.

Dane osobowe z jednej usługi mogą być łączone z informacjami (również osobistymi) z pozostałych usług Grupy Azoty Zakłady Chemiczne „Police" S.A. oraz podmiotów Grupy Kapitałowej Grupa Azoty S.A. z siedzibą w Tarnowie, w tym z danymi programu premiowego Dobry Plon – aby np. ułatwić dostęp do swojego konta w programie lub w celu poprawy funkcjonowania programu i usług Grupy Azoty Zakłady Chemiczne „Police" S.A.

Przed wykorzystaniem informacji w celu innym niż wymienione w niniejszej Polityce prywatności prosimy użytkownika o pozwolenie.

 

Jak korzystamy z plików cookie?

Plik cookie to krótki tekst wysyłany do przeglądarki przez witrynę, którą w danej chwili odwiedzasz. Pozwala witrynie zapamiętać takie informacje, jak preferowany język czy inne ustawienia. Dzięki temu Twoja następna wizyta w tej witrynie będzie przyjemniejsza i bardziej efektywna. Pliki cookie pełnią bardzo ważną funkcję – bez nich korzystanie z internetu byłoby znacznie mniej przyjemne.

Używamy plików cookie do różnych celów. Na przykład wykorzystujemy je do analizy ruchu w serwisie, wyświetlania spersonalizowanych informacji czy określania Twoich oczekiwań. Ułatwiają też logowanie się do naszych usług i pozwalają lepiej chronić dane.

 

Jak zablokować gromadzenie informacji?

Ludzie mają różne obawy związane z ochroną prywatności. Naszym celem jest jednoznaczne określenie, jakie informacje gromadzimy, dzięki czemu użytkownik ma możliwość podejmowania istotnych decyzji co do sposobów ich wykorzystania. Każdy Użytkownik naszego serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie.

Aby wyłączyć umieszczanie informacji identyfikujących w plikach cookie, należy skonfigurować blokowanie wszystkich plików cookie w przeglądarce, także tych związanych z usługami serwisu POLIFOSKA®, oraz otrzymywanie powiadomień o tworzeniu takich plików przez nasze witryny. Należy jednak pamiętać, że po wyłączeniu obsługi plików cookie wiele naszych usług może nie działać poprawnie. Na przykład ustawienia i preferencje użytkownika mogą nie zostać zapamiętane.

Pamiętaj również, że pomimo zablokowania obsługi plików cookie, dalej możemy zbierać anonimowe informacje dotyczące użytkowania serwisu. Korzystając z serwisu POLIFOSKA® wyrażasz zgodę na zbieranie tych informacji.

Szczegółowe instrukcje dotyczące sposobu w jaki można wyłączyć obsługę plików cookie znajdziesz na stronach internetowych producenta lub wydawcy Twojej przeglądarki internetowej.

 

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem danych osobowych POLIFOSKA® (Administratorem Serwisu) jest:

Grupa Azoty Zakłady Chemiczne „Police" S.A.
ul. Kuźnicka 1, 72‑010 Police

Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum
XIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000015501
REGON: 810822270
NIP: PL 851‑02‑05‑573

Kapitał zakładowy i wpłacony:
750000000 PLN

W celu realizacji i doskonalenia usług oraz poprawy funkcjonowania serwisu wszelkie zgromadzone dane mogą zostać przekazane podmiotom grupy kapitałowej Grupa Azoty S.A. z siedzibą w Tarnowie.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek serwisu internetowego, prześlij e–mail pod adres lub listem poleconym na adres siedziby firmy z dopiskiem „POLIFOSKA®, Dział Marketingu".

Oczekiwanie na lokalizację

Oczekiwanie na lokalizację

Oczekiwanie na lokalizację

© 2014-2017 Grupa Azoty Police | Created by Empressia
polifoska.pl